Publikumsreaktioner på koncerten “Enhver har ret til en engel”, Køge Teaterbygning, september 2020:

“Tusind tusind tak for en meget spændende aften, en fantastisk oplevelse med veksling af Ib Michaels oplæsning af “Prins”, og dine meget harmoniske smukke sange. God vind fremover til Ib Michael, Aske og dig”. Jonna

“Maria Elizabeth formåede, på trods af at jeg ikke havde læst romanen “Prins”, at tage mig med på den mest eventyrlige rejse og fik mig til at glemme alt om tid og sted. Smukke, rørende og iørefaldende sange og melodier. En vidunderlig oplevelse!”. Lisbeth Helgesen 

“Ja, en helt igennem skøn aften – stort tillykke med det flotte projekt som til fulde levede op til forventningerne”, Berit Lienhøft Larsen

mariaelizabeth.dk

Ib Michael, Maria Elizabeth & Aske Bode

 

Anbefalinger fra professor emeritus og komponist, Martin Rokeach, San Francisco, samt guitarist Oren Fader, New York, vedrørende nyt projekt kan rekvireres ved direkte henvendelse til Maria Elizabeth fra relevante legatbestyrelser. Anbefalingerne indeholder detaljeret information om dette nye projekt, og er så nye, at de ikke har kunnet nå at blive vedhæftet ansøgninger sendt i januar.

Anmeldelser af “Cirle the Woods”

ANMELDELSE AF CIRCLE THE WOODS, AF IVAN ROD.

IVAN ROD

OM
Maria Elizabeth: Circle the Woods
31. AUGUST 2018

“MUSIKANMELDELSE Hun er uddannet musiker. Skriver sange (og bøger om sange og musik). Men er også udøvende. Og i øvrigt et menneske optaget af det spirituelle. Alt dét (og meget andet) – kombineret med et mere eller mindre tilfældigt møde med Henrik Balling fra gruppen, Gangway – ligger til grund for hendes nye album, Circle the Woods. Endnu engang præsenterer Maria Elizabeth Hersing sig som en gedigen singer-songwriter, men der er ingen tvivl om, at mødet med Balling har påvirket hendes udtryk, som er blevet mere stringent poppet. Balling er med som sideman, medproducer og medforfatter, og hans medvirken er især evident i velturnerede popballader som The Wanderer og Love a 1,000 Years. Både de to ballader – og i øvrigt de andre sange, materialet som helhed, formidlingen som sådan – fremstår som skabt ud af modenhed, autenticitet og optagethed af det enkle. Sangene og musikken er gribende, dybe og kredser om fænomener som kærlighed, etik – og netop spiritualitet. De søger ikke hovedsporet, men er alligevel let tilgængelige.

**** / Eget selskab/Gateway Music / 50 min.”

 

ANMELDELSE AF CIRCLE THE WOODS AF HENNING HØEG, BT

Sange fra skoven
HENNING HØEG (HOEG)

“Marie Elizabeth ****

Den danske forfatter, foredragsholder, komponist, guitarist og sanger Marie Elizabeth er en dybt spirituel person.

Og inspirationen til sangene på Marie Elizabeths nyeste album ‘Circle the Woods’ kommer, som titlen antyder, fra skoven og naturen som sådan.

Elizabeths tanker går også til de amerikanske indianere og moderne mindfulness.

Men heldigvis fungerer det hele heldigvis også som noget så enkelt som god, iørefaldende og afslappende musik.

To af de nye sange ‘The Wanderer’ og ‘Love a 1.000 Years’ er skrevet i samarbejde med den Gangways Henrik Balling.

Balling, der i 80’erne selv toppede de danske hitlister, har også producere hele det nye album.

Det samme har han før gjort for bl.a. Marie Key. Og igen er resultatet her en udfordrende men også radiovenlig lyd.

Marie Elizabeth graver dybt i sin egen sjæl for at finde det helt rigtige udtryk. Men sangene handler ikke nødvendigvis om solisten selv.

Således er ‘Circle the Woods’ på én gang et nænsomt portræt af menneskesjælen og en samling lægende popsange, der bare gør livet en lille smule dejligere.”

 

Anmeldelse af Julekoncert 2018. Hellested kirke. Kirkens facebookside:

“Jul er hjerternes tid og IDAG her til aften i Hellested kirke, oplevede vi KÆRLIGHED; Kærlighed, og kærlighed til os alle fra Maria Elizabeth og retur igen fra en fyldt kirke. ? Tusind Tusind tak Maria Elizabeth. Fantastisk koncert, og så dejligt at se både forældre og børn, unge, ældre, Ja alle aldersgrupper nyde din skønne stemme og musik.”

 

ANMELDELSER OG BREVE VEDR. “KONCERTVANDRINGER” 2018. DELTAGERE OG PUBLIKUM:

HELSINGØR
Helle Øelund, DN Helsingør
”De mange deltagere i den musikalske vandring i Hellebækskovene var meget interesseret både i landskabsdannelsen, naturen og kulturen i Hellebækskovene og søerne. Erik Trolle og jeg fortalte om Landskabet og vandets vej til den tidlige industri i Hellebæk med bla. Hammermølle, slibemølle, og kornmølle. Det var især Erik som meget levende fortalte om de historiske og kulturelle træk i skovene og det åbne land.
Det var en fornøjelse at komme til Anes Hus ved Bøgeholm sø. Der var allerede mange mennesker, og der blev serveret kaffe og kage af frivillige til en billig penge. Vi sad så smukt foran Anes Hus med udsigt til søen i solskin, og Maria og jJakob spillede og sang både fra Marias tidligere udgivelser og fra den nyeste. Det var smuk musik, som passede til naturen og det stille miljø ved søen. Det var med stor fornøjelse at se vores samarbejde folde sig ud i dette arrangement.”
Venlig hilsen Helle Øelund

SILKEBORG BAD
Iben From, Museums direktør
”Maria Elisabeths koncept Koncertvandring giver stor mening for deltagerne. Ved koncerten på KunstCentret Silkeborg Bad sad de 40 deltagere rigtig godt i stolene efter en fælles sanseoplevelse og bevægelse i den omgivende natur, og fortsatte uden overgang naturligt rejsen ind i den stemningsfyldte musik. En totaloplevelse, som kan udfoldes når som helst på året.” – Iben From, Direktør.

Ulla Jensen, koncertgænger
“Kære Maria Elizabeth Hersing. Jeg vil sige dig stor TAK for en fantastisk musisk oplevelse på Silkeborg Bad i går. – Musikken gik lige ind og sidder stadig dejligt i mig.” Mange gode hilsner Ulla Jensen

Else Oltmann, billedkunstner
”Tak for en fantastisk koncert på Silkeborg Bad i dag.
Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har hørt noget så smukt.”
Kærligst Else Oltmann. elseoltmann@gmail.com

Anonym koncertgænger A.V.
”Maria Elisabeths koncept Koncertvandring giver stor mening for deltagerne. Ved koncerten på KunstCentret Silkeborg Bad sad de 40 deltagere rigtig godt i stolene efter en fælles sanseoplevelse og bevægelse i den omgivende natur, og fortsatte uden overgang naturligt rejsen ind i den stemningsfyldte musik. En totaloplevelse, som kan udfoldes når som helst på året.” – Iben From, Direktør.
Turen indeholdt ligefremme, og alligevel tankevækkende, bidrag til sammenhængen mellem kunst, natur og musik, former, lyde og melodier, takter og toner. Den blev kædet sammen med den efterfølgende koncert som en naturlig indbydelse til denne.
Vi havde haft en fællesoplevelse udenfor og kom, gennem koncerten, ind i en anden persons oplevelser af en helt anden natur og kultur, sprog og toner.
En inderlig taknemmelighed for Guds store skaberværk og dyb respekt for mennesker som prøver at lære af det, som er os givet, og skaber med de midler der står til rådighed i tiden, var det jeg fik ud af oplevelsen.
Koncertens sidste sang var på dansk og gjorde, for undertegnede, koncerten til en helhed.
At åbne koncerten med en tur virkede godt og kunne have været en større oplevelse, hvis følelsen af at det havde en fællesoplevelse, med sangeren, havde været til stede.”
K.V.

MOESGAARD MUSEUM, ÅRHUS
Lisa M. Søndergaard
”Kære Maria Elizabeth og Birthe
Mange tak for sidst
Det var da virkelig noget dejlig og stemningsfyldt musik og sang, der fyldte vores foyer fredag eftermiddag! 1000 tak for det.
Jeg er sikker på, at det gav mange en ekstra god oplevelse at være på Moesgaard Museum.”
De bedste hilsner
Lisa M. Søndergaard
Arrangementskoordinator, Moesgaard Museum

Rasmus Ejrnæs, biolog, vandringsleder:
”Indtryk fra koncertvandring ved Moesgaard
Jeg mødtes med en flok forventningsfulde mennesker og med den intention at give dem en sanselig oplevelse i skoven, måske krydret med naturhistorisk viden om den forunderlige mangfoldighed som man finder ude i naturen, hvis man åbner øjnene. Det viste sig at naturen netop denne dag havde åbnet for det underjordiske ved at svampene myldrede op alle vegne i et mylder af former og farver. Så vi fik set og mærket på svampene, lugtet til dem og talt om deres forunderlige samliv med træerne. Og med disse indtryk i bagagen kom vi tilbage til Moesgaard, mens en stille efterårsregn faldt. I den store forhal stod Elizabeth med akkompagnement og vi forsynede os med en forfriskning og fandt en pude, bænk eller gulvplads efter eget valg. Selvom Elizabeth synede ganske lille midt i det store rum, så lykkedes det hende at fylde rummet med sin stærke stemme. Det var fint at opleve de forbipasserende blive eftertænksomme, måske sætte sig lidt og lytte med, og dernæst fortsætte deres egen vandring. Og vi som havde været i skoven, kunne nu bare lade toner og fortællinger strømme – om afskallende eukalyptusbark og kvinder som giver slip midt i en årstid eller livstid. Og pludselig var der ikke mere, men til gengæld plads til en lille ny begyndelse. Det var en fin oplevelse at være med til at knytte natur, vandring og musik sammen.”

Sebastian Jonshøj, formand for DN Århus
”Kære Maria Elizabeth
Netop hjemvendt fra ferie, kan jeg med glæde konstatere, at vores fælles arrangement på og omkring Moesgaard angiveligt var en ubetinget succes:-) Jeg håber du deler denne opfattelse, og i øvrigt har været tilfreds med samarbejdet med DN Aarhus.?!
Go’ weekend!”
Sebastian

Musikalsk Naturvandring ved Moesgaard. Af Birthe Troelsen, DN Århus
Fredag d. 14. september 2018 kl. 14.00 – 15.30.
“DN Aarhus blev i august måned kontaktet af kunstneren, sangskriveren og komponisten Maria Elizabeth med henblik på at indgå i et samarbejde omkring ovennævnte aktivitet. Det accepterede vi, og med velvillig assistance fra biolog og engageret naturformidler Rasmus Ejrnæs blev arrangementet indledt med en inspirerende og veltilrettelagt naturvandring i skoven omkring Moesgaard. Udover DN`s egen annoncering gjorde en omtale af arrangementet i radio og i dagspressen sit til, at der mødte mange mennesker op, 35 personer deltog i skovvandringen og mange flere valgte at kombinere et besøg på Moesgaard med en fredagskoncert. Efter en kort pause med en lille forfriskning til skovvanderne fremførte Maria Elizabeth, med deltagelse af en habil sanger og basguitarist – udvalgte numre fra sin seneste udgivelse ”Circle the Woods”, en samling sange inspireret af oplevelser, man kan få ved at vandre i skoven. Sangene blev fremført med stor indlevelse, stemningsfuldt, smukt sunget og med velklingende lyd. Arrangementet gav deltagere og mange besøgende, heraf en gruppe udenlandske studerende, en skøn og berigende oplevelse.”

Aarhus d. 30. sept. 2018
Birthe Troelsen
DN Aarhus.

VIBORG

Annette Stenov, Viborg, Dansk Vandrelaug d. 27. august:
”Kære Elizabeth og Jakob
Tusind tak for en dejlig aften. Det var absolut en succes og jeg er blevet opfordret til lignende arrangement. Vi var jo utroligt heldige at vejret holdt under gåturen og den strålende orange nedgangssol som modtog os da vi var tilbage ved godset.”

FAXE

“Kære Maria Elizabeth,
Tak for den smukke musiske oplevelse ved Faxe Kalkbrud. Vind og vand fra oven gjorde at koncerten foregik indendørs, men på trods af det inviterede musikken naturen ind. Omend i sindet og i roen, der forplantede sig i kroppen. Dejligt med dette åndehul, som du skabte for os tilhørere. Tekster og musik som inviterede til refleksion og drømmende lange blikke. Denne gang ud af de store vinduer, men forhåbentlig en anden gang ud over de naturlige vider, som koncerten var tænkt til. Hvor ville jeg gerne opleve din musik i smuk forening med naturen. Et koncertkoncept jeg beundrer dig meget for.
Tak ??
Venligste hilsen fra
Julie Kusz Nielsen”

THY
Ib Nord
”Tak for sidst!
En skam, at ikke flere oplevede din smukke og enestående musik.
Vejret har sin del af skylden for det beskedne fremmøde, men jeg er ikke sikker på, at annonceringen var god nok.”
Med venlig hilsen
Ib

SYDDJURS
Poul Erik Pedersen, koncertgænger
”Tak for en fin lille koncert med gode smukke og følsomme sang. Flot fremført af en attraktiv kvinde med et smukt sind . Kh fra Mols”

Karen Andreasen, DN Syddjurs
”23. sep. 2018 12.06
Evaluering af koncertvandring.
Godt og interessant koncept. Jeg tror bestemt deltagerne fik indfriet deres forventninger.
Fin koncert m dygtige musikere/sangere. Musikken passede fint til konceptet. Passende længde på koncerten.
Alt i alt et godt arrangement.
Men jeg er ikke tilfreds med PR. Der var ingen omtale i vores lokale aviser. Enten en presseomtale eller en annonce ville have betydet minimum 10-15 deltagere mere. Nu var der kun 21 personer. Det vil jeg mene vi selv kunne have gjort bedre.
Jeg havde boostet begivenheden på DN’s hjemmeside og sat plakater op i byen, men savnede altså den lokale omtale.”
mvh Karen Andreasen, DN Syddjurs

FYNS HOVED
Tonny Jack Nielsen, DN Kerteminde
”Koncertvandringer, et anderledes arrangement hvor mange sanser bliver brugt.
I Kerteminde var det en fornøjelse at tage en tur rundt på Fyns Hoved, dette kunne være gjort i foråret hvor blomsterne står i fuldt flor, eller som her i efteråret hvor
vejret er mere blæsende, og hvor man for friske kinder og vind i håret.
Efterfølgende en smuk intimkoncert med Maria Elisabeth, indendørs, på Fyns Hoved Camping, hvor man går fra det vindblæste til det mere sansene med stemningsfyldt musik hvor pulsen kommer ned igen.
Et arrangement til opfølgning, måske hvor vejret er mere roligt, og så måske unplugged i naturen.
Mange hilsner
Tonny Jack Nielsen
Naturguide

FREDERIKSSUND
Pia Omdal/Dansk Vandrelaug
”Hej Maria Elizabeth
Jeg takker for en dejlig vandrekoncert som du gav sammen med Karen Sangvin, den 30. September, her I Elværket, Frederikssund.
Der var god stemning og dejlige sange.”
Med venlig hilsen
Pia Omdal

ANMELDELSE AF “CIRCLE THE WOODS” AF CAPAC

“Capac anbefaler: Maria Elisabeth – Circle the Woods
28. august 2018

En anden kending her i bloggen er Maria Elisabeth. I 2013 anbefalede jeg hendes dansksprogede album Se med hjertet. Og nu er hun så tilbage og har genoptaget de engelsksprogede tekster på sit nye album Circle the Woods. Og det er der en ydre forklaring på. For nogle år siden mødte kunstnerinden amerikaneren Virginia “Ginny” Anderson, der har en doktorgrad i psykologi og har dyrket bjergvandring i sin hjemstat Californien. De to blev venner og amerikanerens interesse for psykologi og bjergvandring – som også har udmøntet sig i en stor bog – blev inspiration for Maria Elisabeth til det nye album. Og ikke nok med det. Anderson er medforfatter til teksterne på pladen. Og teksterne trækker Maria Elisabeth i retning af amerikanerindens psykologi- og naturforståelse.

Men ikke kun Anderson har været med til at definere det nye album. For at realisere sit nye projekt, der så at sige skulle føre Maria Elisabeth tilbage til sit kreative nulpunkt og være en frisk start på sangskrivning og sang, kontaktede hun ingen ringere end Henrik Balling, Gangways gamle ankermand, der også har været medsangskriver på et par af pladens sange. Og samarbejdet med Balling i produktionen sikrer, at godt nok tager Maria Elisabeth en frisk start, men Ballings erfarne og sikre fornemmelse for radiovenlig pop holder Maria Elisabeth på et spor, vi kender fra hendes tidligere arbejder. Circle the Woods rummer tolv meget iørefaldende popsange, der uden undtagelse vil kunne gøre sig på enhver radiostation, der vil nå lidt ud over det helt unge segment. Det er sofistikeret voksenpop, der sender en garvet lytters associationer i mange retninger i poppens historik. Og de komplekse, forfindede arrangementer holdes sammen af Maria Elisabeths indtagende, klare, feminine stemme, der passer så godt til lige netop voksen pop.

Circle in the Woods er samlet set en overbevisende popskive, der byuder på fornyelse fra Maria Elisabeth uden at slippe hendes varemærker: stemmen, den gode melodi og den eftertænksomme produktion. Hermed anbefalet.

Maria Elisabeth. Circle in the Woods. Produtkion: Henrik Balling & Maria Elisabeth. Gateway. Er udkommet.”

Julehilsener vedr. “Når julesneen falder hvid”

 

“SKؖؖØ-N julesang!!!

Kærlig hilsen,

Pia Boysen”

leder af Det Danske Spire- og Børnekor v. Jægersborg kirke, samt Børnekorakademiet.

—————-000————–

“Din dejlige julesang har fulgt mit pigekor i de sidste 3-4 år og pigerne lader mig ikke lægge den på hylden! Det er en af de første sange de nævner i den sædvanlige; “ Skal vi synge Julesneen i år”? Og så skal jeg ikke svare nej! Pigerne beskriver sangen sådan:

– Den er bare så dejlig!
– Den er magisk!
– Den er god til at beskrive, hvordan man har det indeni, når det er jul!
– Indholdet er realistisk og til at forholde sig til!
– Den er stemningsfuld!
– Den er fyldt med billedsprog, som man kan se for sig!
– Den lyder som en rigtig julekalendersang!

For en kordirigent er det skønt at mærke, at pigerne i den grad nyder at synge den og, med den, spreder og udstråler musikglæde og julestemning til julekoncerterne.

Kærlig hilsen,

Rikke Barsøe Florens
leder af “Det Vestfynske Pigekor”

 

Anmeldelser af CDen Se med hjertet, Like a Feather og koncerter

Af Henning Høeg, BT

“Maria Elizabeth har endnu engang leveret en omgang skøn ukompliceret men alligevel indsigtsfuld pop ****”

vancairo /Chartbase hitliste

Maria Elizabeth Hersing, havde sidst i 2012 to rigtigt flotte hits inde på vores CB DanskTopz – bla. en julesang. Nu er der endnu et fremragende udspil klar fra sangerinden, i form af “Den Jydske Sjæl”. Nummeret flirter vildt og inderligt med Folk-sounden, men er egentligt et skønt Popnummer, i Singer-Songwriter-stilen. Sangerindens klare og lyse vocal tryllebinder éen og man falder hurtigt for denne “Jylands-Hymne”. Nummeret vil naturligvis være at finde som en af ugens testere på CB DanskTopz og dette selvom, det ikke er tættere på end egentligt DanskPOP.Men snup et lyt – fremragende udspil – endda med musikvideo til!

Ivan Pedersen om Maria Elizabeths CD ”Se med hjertet”:

”…………..Du skal have tusinder tillykke og en masse medvind til den lille ny herfra. I modsætning til de fleste, så HAR jeg allerede hørt pladen og den gode Agnetha Fältskog kunne da lære en del af dig (og Boe L.) om modernitet i sangskrivning/produktion for voksne mennesker. Tillykke med den spændende skive”

Ivan Pedersen

Sødmefyldt hjertemusik – af Mikael Krarup, Fyens Stifttidende  

Fnuglet dansksproget hverdagspoesi gennemsyrer Maria Elizabeths seneste cd-udspil. Om regnen i håret, om solsorten i sneen, om mormor og morfar, om begær, længsel, forelskelse og venten- på-tog, om svig, løgne og blæsevejr, og sørme også en sang om den ”Jydske sjæl” og Aakjær. Man kyles rundt i følelsernes karrusel, ordene danser af sted, enkle, banale. Musikken er i høj grad også lige at gå til, ren dansktop – enkelte numre kunne kandidere til Melodi Grand Prix. Lyserød candyfloss syder i arrangementerne, tilsat strygersovs og et par ægte af slagsen, programmering og rytmeboks. I front Maria Elizabeths blidbløde stemme, der næsten kysser mikrofonen eller hvisker sig gennem et par af numrene.

TV Midt Vest – af redaktør Kai Hartmeyer

Mandag den 21. oktober havde jeg fornøjelsen af, at have besøg af Maria Elizabeth i vores studie 1, på TV MIDT VEST. Emnet var ”Den Jyske Sjæl” på baggrund af sangen af samme navn på Maria Elizabeths nyeste CD og musikvideo. Det blev en halv time, der fløj af sted. Om det, at vokse op i et trygt hjem i Jebjerg med mor og far, hvor sang og salmer var en naturlig del af hverdagen. Og et familiesammenhold, hvor mormor og morfar var en del af hverdagen. Et interview, hvor Maria Elisabeth virkelig kommer ind til kernen i ”Den Jyske Sjæl.” Om bl.a. ærlighed, troskab og ærbødighed. Et interview jeg glæder mig til at dele med seerne. Samme dag om aftenen overværede jeg Maria Elizabeths koncert på Traktørstedet Borgen, i Spøttrup, der også musikalsk blev en oplevelse, jeg vil tænke tilbage på. Hun går rent ind hos os, der bærer den jyske sjæl. Alle andre bør også give sig tid til den oplevelse!

Maria Elizabeth begejstrer: Skønsang i stearinlysets skær – af Jan la Cour, Skive Folkeblad

Der er bare noget musik, der kræver en vis fortættet og intim atmosfære. Derfor var rammerne også perfekte, da sanger og sangskriver Maria Elizabeth i aftes gav lyskoncert på Spøttrup borg.

”Vi er stolte af, at hun har lagt vejen forbi Salling”, sagde Alex Kirkegaard i præsentationen af Maria Elizabeth. Ordene var velvalgte. Salling har grund til at være stolt over sangeren, og det gav de omkring 50 tilhørere også udtryk for med et stående og taktfast bifald efter mere end halvanden times skønsang i stearinlysets skær.

Hun fortalte, at hun dagen før var kørt ud på stedet ganske alene for at sætte grejet op. Der var mørkt, og måske blev hun overvåget af en ridder i rustning og en skikkelse i hvid natkjole, som hun udtrykte det med et smil på læben. Hvis ridderen og spøgelset var til stede under koncerten, havde de uden tvivl ladet sig begejstre af den smukke ”Solitude again” og ”Summer nights”, der handler om sommerforelskelse.

Hyldesten til den svenske Abba komponist, Benny Andersson, som Maria Elizabeth er en kæmpe fan af, var nærmest outstanding. Sangerens version af ”I have a dream” gik rent ind. Det samme gjorde Vivaldis guitarkoncert i D dur, bedre kendt som temaet fra Poul Thomsens udsendelser på DR, Dus med dyrene. Her viste Maria Elizabeth, at hun mestrer guitarspillets kunst.

Den meget poppede ”Ingen ka´ se det” som hun på pladen synger i duet med norske Lars Martin Myhre, som hun mødte på en professionel sangskrivningslejr på Bornholm, blev præsenteret i en støvet samba-agtig udgave. Det klædte nummeret meget.

På nærmest højskolemanér skrålede publikum med på omkvædet til ”Se med hjertet”……Hun sang natrulgivsi også det nummer, hun har optaget video til i Jebjerg ”Den Jydske sjæl”… Nummeret er en kærlighedserklæring til hjemstavnen, og er både i musik og tekst en ren nydelse.

Koncert anmeldelser fra publikum:

“Af hjertet tak for en dejlig aften i selskab med dig og dine sange – og nogle sjove livshistorier”, Jane Gram-Hanssen

“Super dejligt at være til koncert på Traktørstedet i Spøttrup med Maria Elizabeth – TUSINDE TAK Elizabeth for en dejlig aften med smukke sange fra en smuk pige”, Annie Kaagaard Kristensen

“Tusinde tak for en fantastisk aften – dejligt at høre dine sange og dit fantastiske flotte guitarspil”, Jette Korsgaard Skyldal

 

CAPAC

“I det danske sprog taler vi om at “have noget på hjerte”, at “have hjertet med” ….. på sit nye album insisterer Maria Elizabeth på at have hjertet med – ikke mindst i forhold til den anden. Hjertet er en metafor for kærligheden. Men i Elizabeths håndtering af billedet bliver det mere omfattende, nærmest et billede på en fundamental positiv, emotionelt forankret positiv åbenhed mod livet i al dets mangfoldighed……..I sine tekster gør Maria Elizabeth det ikke sværere end nødvendigt er. Teksterne har popsangens let- og ubesværethed. De er jordnære, ligefremme, gennemsigtige og undgår enhver form for uklarhed og fortænkthed…..en særlig poetisk kvalitet i et konkret og hverdagsagtigt afsæt, hvad enten det drejer sig om en venten på banegården eller en stille vuggevise til en lille pige. Og det er en kvalitet. ….. Mange af de plader, jeg har omtalt de seneste år, har været gennemsyret af den allestedsnærværende melankoli. Og derfor er det ganske forfriskende og stimulerende at lytte til Maria Elizabeths overvejende livsglade og positive tilgang til tilværelsen. Helt ud i det lyse feminine cover, hvor Maria poserer omgivet af blomsterdekoration, lyser glæde og venligheden ud af pladen……..Maria Elizabeth fremfører sangene med sin klare, feminine røst …… (der) besidder sin egen sødme og klarhed”

LYDEN AF ET BANKENDE POPHJERTE ****, Lydtapetet – af Anne Phillipsen

Lad det være sagt med det samme. Jeg hører ikke til i radiostationen P4’s målgruppe. Derfor hører jeg formentlig heller ikke til pladeaktuelle Maria Elizabeths primære segment. Ikke desto mindre fornemmer jeg tydeligt Maria Elizabeths bankende pophjerte på hendes anden udgivelse Se med hjertet.

Det er en blid kvindestemme og lyden af regnvejr der slår albummet an med nummeret “Jeg Elsker Regnen”. Maria Elizabeth har valgt en musikalsk stil, hvor handclap-effekter og lette guitar-strums sætter scenen. Albummet er letfordøjeligt og klinger af inspirationskilder som Lis Sørensen og Anne Dorthe Michelsen, både musikalsk og lyrisk.

Som efterfølger til sit engelsksprogede debutalbum har Maria Elizabeth valgt at synge på dansk på Se med hjertet. Det er et sprogligt skift, som langt hen ad vejen fungerer, men nogle af sangene forbliver en smule banale, som eksempelvis i førstesinglen “Ingen Ka’ Se Det”: “Ingen ka’ se det/hvis de ikke ved det”. Det lyder lidt for meget som en brugt frase fra en melodi grand prix-sang, ligesom dele af de øvrige tekster aldrig får en anmelders poesi-hjerte til at banke.

Til gengæld syder albummet af Maria Elizabeths bankende pophjerte og hendes ønske om at sætte pris på det nærværende: det jyske, kærligheden og omgivelserne. Nummeret “Vuggevise til Nikoline” som runder pladen af, gør brug af en spæd barnestemme, der manifesterer roen og det hjemlige udtryk i albummet. Maria Elizabeths album holder hvad det lover – glade og simple popsange med et dertil simpelt budskab om at lytte til sig selv og sit hjerte.

Flere koncertanmeldelser fra publikum:

Karina Aallmann, præst, Svendborg:

”Jeg var så heldig at høre Maria Elizabeth synge og spille i en lille kirke i Cannes i efteråret. Det var en stor oplevelse. Maria Elizabeth synger med en naturlighed og autencitet, der går lige ind bag alle facader og værn og får én til at slappe af og trække vejret roligt. Hendes lyrik er så fin og mild med en kraft og vilje bag. Vi får skænket liv og dag sammen som en gave fra Gud, og vi skænker hinanden små gaver i den hverdag, der er så meget af. Jeg værdsætter den gave jeg fik overrakt den dag i det lille kirkerum i Cannes.”

Margit Christensen

”Maria Elizabeths musik giver mig med sjælden indfølingsevne et øjebliksbillede af de intense små hverdagsstemninger, som jeg troede jeg havde glemt, men som musikken finder i mig. Jeg overvældes af smukke, intense følelser og må hengive mig til den smukke musik.”

 

Heidi Petersen

”Tak for den smukkeste koncert, jeg nogensinde har været til.”

Pirouz Shamekh

”The most beautiful music for ever.”

 

Anmeldelser af CDen Like a Feather:

af Ivan Pedersen

”Maria Elizabeths sommerfugle lette album lægger sig ikke i andre kunstneres slipstrøm forlængelse af nogen trend. Hun udtrykker sin personlige kompleksitet i et lettilgængeligt, inviterende lydbillede, i en tæt, varm og fortrolig tone, der tiltider kan nærme sig en hvisken. Et meget personligt lydbillede, som selvom der i dén grad blev skruet op for anlæget, stadig ville føles som et kærligt, tonalt strejf på kinden. Lyt til noget helt andet hos Maria Elizabeth, end du hører til daglig. Lyt og bliv overrasket.

Engelsk visepop på danske læber, Jydske Vestkysten af Peter Tougaard

”Engelsk visepop på danske læber. Maria Elizabeths sange er langtidsholdbare og mindst et par stykker har hitpotentiale. CDen fortæller historien om en klassisk uddannet musiker, der rækker meget længere end den klassiske guitar traditionelt tillader. Maria Elizabeth kan uden tvivl nå langt med sin musik, der både er international i sit udtryk og så unik, at der står Maria Elizabeth på hver eneste komposition. ****.”

Klassisk guitarist springer ud som poppet singer-songwriter, Gaffa – af Ivan Rod

”Klassisk guitarist springer ud som poppet singer-songwriter. Danske Maria Elizabeth er et helt ubeskrevet blad indenfor den poppede danske singer-song writer scene. Indtil nu. Dermed ikke sagt, at hun er ny på den danske musikscene. Hun har bare befundet sig et andet sted….hun har spillet klassisk guitar……Hendes klassiske baggrund lader sig ikke fornægte. Heldigvis. På et nummer hører man f.eks. tydeligt den klassiske, kammermusikalske baggrund og den suveræne klassiske guitar….Der er numre, der fortjener spilletid. Det gælder f.eks. den smukt svingende Summer Nights. Maria Elizabeth har helt åbenlyst noget at bygge videre på. ***”.

Vancairo, Chart Base

”Maria Elizabeth, der lige har forladt Chart base DanskTopz med hittet ”Ingen ka´ se det”, er nu også ude med en julesingle….et flot og smukt nummer er det blevet til, der også er uploadet på utube med en ganske flot musikvideo til. Snup et lyt. Chartbase siger ”hit”. Weltklasse.”