BIOGRAFI

 

Maria Elizabeth er sanger, komponist og klassisk guitarist.

Efter en karriere på den klassiske musikscene, debuterede hun som sangskriver i 2011 med albummet “Like a Feather”, der havde tre singler i rotation på P4.

I 2013 udkom albummet “Se med hjertet”, der havde to singler i rotation på samme program.

Efter tre års samarbejde med producer, Henrik Balling, udkom i 2018 albummet “Cirle the Woods”, der havde fire singler på henholdvist P4 og P5. Udgivelsen blev efterfulgt af en koncertrække over hele landet og afsluttedes med programmet “Timeless Tales” fra den Californiske TVkanal MidPen Media i San Francisco. 

I 2017 udgav Maria Elizabeth samlingen “Vintersange og Julesalmer”, der blev udgivet på forlaget Dansk Sang som nodebog. Sangene anvendes særligt af børnekor i hele landet og indeholder bl.a. den populære sang “Når Julesneen falder hvid”. Desuden indeholder udgivelsen en række nye julesalmer, som er inspireret af allerede eksisterende salmer. Således er salmen “Mit hjerte vil jeg give” udsprunget af Brorson/Nielsens “Mit hjerte altid vanker”. Enkelte sange i “Vintersange og Julesalmer” er skrevet i samarbejde med Sys Bjerre. Endelig er flere sange fra albummet “Se med hjertet” at finde i udgivelsen.

Maria Elizabeth har en baggrund som klassisk guitarist, og har en Master Degree fra The Manhattan School of Music i New York og en Bachelor fra Det Jydske Musikkonservatorium, med klassisk guitar som hovedfag. Hun har sideløbende studeret komposition og ensembleledelse.

Maria Elizabeth har givet koncerter og mesterklasser i Danmark og USA, bl.a. The Manhattan School, Hayward University, Skt. Mary´s College, Los Medanos College, DKDM, Artlab, Alsion (Sønderborg). I 2012 medvirkede hun som guitarist og komponist ved uddelingen af H.C. Andersens litteraturpris i Carl Nielsen salen i Odense.

Hun er desuden forfatter til bøgerne “Grib Guitaren 1 & 2”, der udkom i 2003 og 2006 på forlaget Guf. Bøgerne indeholder teknisk vejledning og etuder for klassisk guitar fra begynder til konservatorieniveau.

Følg Maria Elizabeth her:

https://www.facebook.com/MariaElizabethHersing.music/?ref=bookmarks

https://www.facebook.com/mariaelizabeth.hersing