BIOGRAFI

 

Maria Elizabeth Hersing er uddannet ved Det Jydske Musikkonservatorium i Århus samt The Manhattan School of Music i New York. Herfra har hun en Master Degree i klassik guitar med bifag i bl.a. komposition.

Hun er forfatter til bøgerne “Grib Guitaren 1 & 2” samt “Samlede værker”, der er udgivet ved forlaget Guf.

Som klassisk guitarist har hun spillet talrige koncerter og undervist på Musikskole og MGK på Esbjerg Kulturskole. Hun har desuden givet mesterklasser og koncerter ved Universiteter i Californien.

Maria Elizabeth debuterede i 2011 som sanger og sangskriver med CDen, “Like a Feather” fra 2011, der havde tre singler på P4. Den følgende CD, “Se med hjertet” fra 2013, havde to singler i rotation på P4. Begge CDer er desuden blevet spillet på radioer i Skandinavien samt streamet og downloadet i seks forskellige lande.

Maria Elizabeths sange har ligget på diverse hitlister og sangene “Ingen ka´ se det” samt “Når Julesneen falder hvid” har ligeledes ligget på dansktoppen i syv uger. Sidstnævnte sang blev i Julen 2016 udgivet på noder af forlaget Dansk Sang.

Koncerter som sanger, guitarist og komponist kan bl.a. nævnes Carl Nielsen Salen v. uddeling af H.C. Andersens litteratur pris til forfatteren Isabel Allende med Odense Symfoniorkester og sangeren Stig Rossen.

Maria Elizabeth er freelance musiker og underviser bl.a. med kurset “Tilbage i kroppen – ind i instrumentet”, som afholdes på musikskoler, ved musikkonservatorier og andre kursusudbydere for professionelle musikere. Kurset er bl.a. blevet afholdt ved Manhattan School of Music, New York samt ved DKDM i København.

Hun har modtaget sangundervisning ved sangpædagog, Anne Rosing.

Hendes tredje soloalbum, “Circle the Woods” udkommer d. 31. august 2018.