Kære alle!

I morgen giver jeg koncert i forbindelse med den hyggelige sangskriver festival i Skive. Det foregår på båden “Svanen” i Skive havn kl. 19.30. Om eftermiddagen kan man deltage i eller overvære instruktion i sangskrivnings workshop fra kl. 15-c. 16.30.

Kik forbi 🙂

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Kære alle!
Så er Dansk Sangs udgivelse af nye sange og salmer i forbindelse med 500 års Jubilæet for Martin Luther klar. Nodehæftet “Lyt til Luther” kan købes ved forlaget Dansk Sang på http://dansksang.dk/product.asp?product=955

Salmen “Mit hjerte vil jeg give”, er også at finde deri. Melodien er af undertegnede og teksten er skrevet i samarbejde med Sys Bjerre.

Der er iøvrigt sange af bl.a. Sigurd Barrett, John Højbye, Hans Holm m.fl.

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Kære alle!

2017 er jubilæums år for 1967 – det år, hvor den allerførste pop festival så dagens lys nær San Francisco i Monterey. Man kunne høre The Mamas and Papas, The Byrds, Janis Joplin, Grateful Dead og mange, mange flere. Samtidig i England udgav The Beatles albummet “Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band”, der revolutionerede den måde man tænker på albums – nu var der pludelig “koncept albums”. Også sangen “All You Need is Love” udkom dette år, og titlen var meget passende for den sommer, der blev døbt “The Summer of Love”.

Jeg har altid været fascineret af 60´ernes eksplosion af musikalsk talent – en tid, der gik hen og dannede grundlag for de følgende 40 års pop og rock musik.

Der blev afprøvet nye grænser i mange henseender – og der var helt sikkert også kaos og forvirring.

Jeg håber, at I har lyst at høre min nye single “1967”. Fra den 30. maj kan den findes på Amazon, Spotify, Itunes og på utube med en video, der er indspillet i det gamle hippiekvarter i San Francisco “Haight Ashbury”.

Stor TAK til de radioværter, der allerede har taget singlen til sig! Tak Jørgen de Mylius i programmet “Hithouse”, Peter Sten i “Peters Verden” og Poul Erik Sørensen i “Weekend Paletten”.

Medvirkende på singlen er:

Henrik Balling, produktion, keys, guitar, percussion
Mikkel Riber, bas
Kim Thomsen, trommer
Michael Hartmann, guitar
— og mig selv, vokaler, guitar

Tag et lyt 🙂

Rigtig god sommer!

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Kære alle!

Hold øje med en ny udgivelse fra forlaget Dansk Sang, der er lige på trapperne, og som kommer i foråret. Den fejrer Martin Luther jubilæet med en Luther Antologi, hvor mange sangskrivere og tekstforfattere har bidraget. Her er bl.a. sange af Sigurd Barrett, Hans Holm, John Høybye, Erik Sommer og mange flere. Jeg er taknemmelig og glad for, at man har valgt at inkludere min salme melodi, som blev skrevet i forbindelse med Carl Nielsen jubilæet i 2015. Den var tænkt som en ny melodi til Brorson salmen “Mit hjerte altid vanker”, men har nu fået en ny tekst, og dermed er der opstået en helt ny salme.

Teksten er skrevet i samarbejde med Sys Bjerre i et gammelt, skønt bondehus en stille morgen med udsigt over marker, og har taget Brorsons tekst som inspiration koplet med naturen udenfor vinduet. Den har fået titlen “Mit hjerte vil jeg give”. Jeg håber I får lyst at kikke efter den, når “Lyt til Luther” udkommer snart. 🙂

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

 

 

Godt Nytår, alle.

Husk at sætte kryds i kalenderen fredag, d. 3. marts, hvis I er på Fyn. Her spiller jeg med Peter Smith på Café Aroma kl. 15.00. Håber vi ses 🙂

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

 

 

Kære alle

Se under anmeldelser en dejlig julehilsen fra Rikke Barsøe og Pia Boysen vedr. “Når julesneen falder hvid”.

Vestfyns Pigekor under ledelse af Rikke Barsøe synger igen i år “Når julesneen falder hvid” i Bramstrup kirke til Julegudstjeneste.

Tusinde tak!!

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

 

Kære alle

På bogmessen i Bella Centeret igår til møde med DMFs Mikael Højris og den ny redaktør for Dansk Sang, Søren Bechmann. Det var et fint møde, og julenyheden er, at Dansk Sang nu har copyright på min julesang “Når julesneen falder hvid”. Om ikke længe kommer den i Dansk Sangs blad på node med tekst og becifring!

Se i øvrigt videoen til sangen fra 2012 her på hjemmesiden. 🙂

KH

Maria Elizabeth

 

Kære alle

Kik forbi Musikhuset Aarhus i morgen d. 1. oktober kl. 15.00, hvor Peter Smith og jeg spiller egne sange, samt sange af Sting.  Det bliver fint.

http://musikhusetaarhus.dk/arrangementer/duo-hersing-smith/

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

 

Kære alle

Det var en fin dag på DK4 i denne uge, hvor jeg sammen med sanger og sangskriver, Peter Smith, fik mulighed for at synge et par af de nye sange. Udsendelsen sendes i uge 46. Der kommer mere info om dette senere 🙂

Mange hilsner,

Maria Elizabeth

 

 

Kære alle!

Hvis I har lyst at modtage nyhedsbrev om mine nye indspilninger – der stadig er igang – er I velkomne til at sende jeres navn og email adresse hertil.

Se under “kontakt”.

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

 

 

 

Hej Alle!

Jeg glæder mig til at spille på Skive Life Boat Festival lørdag d. 3. september kl. 20.00.

Håber vi ses!

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

 

 

Kære musikstuderende ved MGK VEST

Jeg giver kursus på Skive Musikskole til kursus dagen for MGK elever ved MGK VEST den 9. april

Kurset hedder “Tilbage i kroppen – ind i instrumentet”. Du får:

Bedre vejrtrækning, frasering, dynamisk udtryk i musikken

Mere afspænding, bedre håndtering af scenenervøsitet, mere spille glæde

Bevidsthed om målsætning

Bedre memorering

Vi vil arbejde med kroppen og musikken på en anderledes måde. Medbring liggeunderlag, tæppe og dit instrument. Tilmelding ved Skive Musikskole.

Håber jeg ser rigtig mange af jer 🙂

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

 

Kære alle

Godt Nytår!!

Tirsdag den 19. januar spiller jeg en LYSKONCERT på Kerteminde bibliotek kl. 19.30. Håber vi ses!

For flere oplysninger om hvad en LYSKONCERT er, se venligst under “koncerter”. 🙂

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

??????????????????????????????? snefnug7julelizabethwebbilleder 16.02.11 098
December, 2015

Kære venner

Nu er vi heldigvis i gang med december.

Lysets måned.

Af mange grunde.

Jeg håber I får en skøn julefest.

Måske får I en lyst til at lytte til min julesingle fra 2012.

Det kan man på:

Og skulle I få lyst at sende et juleønske til P4

bliver jeg rigtig glad 🙂

Man kan skrive til P4aften

tilføj ønske og dit navn

og send til 1212.

<3

Kærlig hilsen,

Maria elizabeth

Den 17. november 2015
Kære Venner

 

Vi er allerede næsten igennem november måned, og inden vi ser os om, er det jul! Jeg har lige spillet nogle dejlige koncerter og er igang med indspilninger af de nye sange.

Inden længe vil min nye single være ude. Jeg vender tilbage og opdaterer, så snart vi ved præcist hvornår den er klar! Jeg glæder mig!

Det har været en grusom weekend i Paris, og det påvirker os alle. Paris har altid været et symbol på kærligheden. Det er som at blive ramt i hjertet. Jeg håber, at verden fortsat vil blive fyldt med glade og varme sange, der bringer mennesker sammen, og at vi fortsætter vores frie liv ufortrødent.

 

 

Mange kærlige hilsner,

Maria Elizabeth

 

 

 

 

 

Oktober, 2015
Kære venner                                                                                                                      
Læs med her om det spændende koncert “Den nye danske sang”,
som finder sted i Carl Nielsen salen i Odense den 25. oktober.

—–00000—–

Den 25. oktober kl. 15.00 er der storslået koncert med titlen ”Den nye danske sang” i Carl Nielsen salen i Odense. Her vil en række solister og sangskrivere i samarbejde med Odense Symfoniorkester og dirigent Michael Bojesen fremføre fortolkninger af kendte Carl Nielsen melodier, samt fremføre nye sange inspireret af sange af Nielsen. Det hele er ment som en hyldest til Carl Nielsen, hvis 150 års jubilæum jo fejres overalt i landet i øjeblikket. Projektet er opstået som et samarbejde mellem sangskriver Betina Følleslev, komponist og guitarist Hans Dal og undertegnede. (Hans er kendt som ophavsmanden til ”Risengrøds sangen” fra Nissebanden).

Vi er begejstrede over, at Odense Symfoniorkesters leder, Finn Schumacker, har valgt at støtte projektet, og ligeledes, at lederen af DRs pigekor, Michael Bojesen, vil stå i spidsen som dirigent. Solisterne er mange, og man kan bl.a. høre Dorthe Gerlach, Sys Bjerre, Illeborg&Nussbaum, Ivan Pedersen, Lunau-Sund. Jeg medvirker med min nye salmemelodi til Brorsons digt ”Mit hjerte altid vanker”.

Brorsons digt ”Mit hjerte altid vanker” er kendt og elsket med Nielsens melodi, og det var ikke uden overvejelser, at jeg kastede mig over en ny melodi til digtet. Den nye melodi hedder ”Altid vanker”, og vil blive uropført ved omtalte koncert bl.a. med deltagelse af Odense Symfoniorkesters strygere samt medlemmer af KOR72.

Melodien ”Altid vanker” er skrevet på Aa strand på Fyn midt i den idylliske fynske natur, hvor alt synes at være i balance. Denne balance – man kunne kalde det ”sjælefred” – har jeg søgt efter i melodien, foruden den kærlighed og længsel, som Brorsons digt også udtrykker. Længslen er en spændende og universel følelse, som jeg tror vi nogle gange belaster vore nærmeste med. Længslen, der får os til at binde vore nærmeste til os, når den måske i virkeligheden tit er en higen efter den universelle kærlighed, et generelt ønske om at høre til verden – og måske til Gud.

Kærlig hilsen

Maria Elizabeth

 

 

 

 

    August, 2015Kære venner

Kom til kursus på Artlab i efteråret. Første gang den 1. oktober.

Det bliver super effektivt og fokuseret! Kurset er for guitarister, pianister og strygere – rytmisk og klassisk. Kom glad! Der er begrænset antal pladser, så tidlig tilmelding er en fordel. www.Artlab.dk. Se beskrivelsen af kurset her under! Skriv gerne en mail, hvis der er behov for flere oplysninger!

Kærlig hilsen, 

Maria Elizabeth

mariaelizabeth32@gmail.com

MARIA ELIZABETH – TILBAGE I KROPPEN – IND I INSTRUMENTET

Workshop for guitarister, strygere og tangentspillere

Du får:

  • Dit åndedrag ind som naturlig del af musikken
  • Et stærkere musikalsk udtryk uden følelse af anstrengelse
  • Bedre frasering og dynamik
  • Øget spilleglæde og velvære
  • Afhjulpet spændinger
  • Metode til at give publikum en større musikalsk oplevelseOm kursetGuitarister, strygere eller pianister spiller ofte i en fysisk anstrengende position, og når du ikke er afhængig af en forudgående indånding for at kunne frembringe toner, kan forbindelsen til både krop og åndedrag svækkes. Det kan føles og høres.I Maria Elizabeth Hersings workshop integreres vejrtrækningen i musikken bl.a. gennem øvelser på gulv, der giver energi og afspænding til hjerne og krop.Den sidste time af hver kursusgang er særlig henvendt til guitarister. Her ser vi på specifikke guitartekniske vinkler, som kan bruges i dit eget spil og undervisning.For hvem?Du er professionel musiker, der spiller et strenge- eller tangentinstrument. Alle genrer er velkomne.Maria Elizabeth HersingUddannet klassisk guitarist med Master Degree i klassisk guitarperformance fra Manhattan School of Music, New York. Har dyrket yoga i tyve år og studeret sang hos Anne Rosing. Har udgivet bøgerne Grib Guitaren 1 & 2 om klassisk guitarteknik, koncertforberedelse, sceneskræk m.m. samt to CDerne ”Like a Feather” og ”Se med hjertet”, der har været i flittig rotation på P4. www.mariaelizabeth.dk
  • Artlab.dk – kursussæson 2015

 

                                                                                                                                               April, 2015

Kære Venner

Jeg har lige i dag udsendt det første nyhedsbrev i en række af nyhedsbreve, der følger processen i indspilningen af mine nye sange. Der vil udkomme et nyhedsbrev højest én gang i måneden. Hvis du kunne have lyst til at være med på maillisten over dem, der følger musikken på tæt hold, er du velkommen til at lægge en besked på: Mariaelizabeth32@gmail.com

Hvis du har lyst at læse om den kommende udgivelse her på hjemmesiden, er du velkommen til at kikke under “NY CD” – her kan du også se, hvad du kan modtage, hvis du ønsker at donere et beløb til indspilningen.

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

Tusinde tak til publikum i Frederikshavn. Det var en dejlig aften i jeres selskab! Skønt, at vi kunne melde udsolgt, selvom Brian Adams var i byen 🙂 Vi ses til november igen til LYSKONCERT.

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

Obs, obs, ændring: Bemærk, at den kommende koncert på Frederikshavns bibliotek er en CAFE KONCERT. Biblioteket ønsker at afholde lyskoncerten den 9. november.

Kære venner – Godt Nytår!! Jeg håber, at alle er kommet glade  ind i 2015 og får et rigtig godt år.

Jeg er fortsat i gang med at forberede nye indspilninger af nye sange. Jeg glæder mig til at holde jer løbende informeret om det – følg mig på facebook –  “Maria Elizabeth”. Der skulle i starten af dette nye år være en ny single og video ude. Jeg glæder mig. Håber I får lyst at kikke med.

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

—————————————————————–

D. 18.11 2014

Kære venner – p.g.a. en dobbelt bookning i samme by inden for en uges tid, har vi besluttet at flytte koncerten på Fredericia Bibliotek til d. 27. oktober 2015. Der er altså ingen koncert på Fredericia Bibliotek d. 20.11.14. Jeg håber vi ses samme sted i 2015 – eller et andet sted inden da 🙂

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

NYHEDER, NOVEMBER 2014

Kære venner

Så er jeg kommet hjem efter en dejlig tur til USA. Der kom fem nye sange med hjem efter to ugers ophold i musikbyen, Austin, Texas, hvor jeg mødte dejlige kolleger, spillede koncert og fik indspillet et par nye sange i Satellite Studio (ja, sådan staves det!)

Herefter mødte jeg forfatteren Virginia Anderson i San Francisco området – Virginia har skrevet bogen “Circling San Francisco Bay”, som har været inspirationskilde til en del af teksterne til de nye sange, jeg har skrevet.

Der er i øjeblikket ca. 30 nye sange, som der sorteres i og indspilles med henblik på en ny CD, der planlægges at udkomme omkring efteråret 2015.

I San Fraciscos gamle hippiekvarter, Haight Ashbury, fik jeg også indspillet materialet til en ny video, som jeg glæder mig til at skulle redigere i løbet af kort tid.

Endelig sluttede turen i New York, hvor jeg besøgte mit gamle konservatorium “The Manhattan School of Music” og gav en workshop for de guitarstuderende. Det var så skønt at gense stedet, lærerene og gode venner.

Nu er jeg i gang med efterårets koncerter. Næste koncert er d. 13. november i Skt. Michaelis kirke i Fredericia. Det er årets første lyskoncert. Håber vi ses derude. 🙂

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

NYHEDER, AUGUST 2014

Kære venner

Så er der lidt nyt for efteråret.

Først kan jeg minde om koncerten på Skive Bibliotek lørdag d. 30.8 kl. 12.00

Herefter – hvis du er guitarist – er der en chance for at deltage i et helt anderledes kursus på DKDM i København d. 6.9 kl. 11 – 13.30. Som guitarister sidder vi ofte lidt fastlåst med instrumentet, på en måde, der påvirker vejrtrækning, frasering og musikalitet på en uheldig måde.

På denne workshop, vil vi komme bag musikken ved at arbejde med kroppen, vejrtrækningen og naturligvis guitar teknikken, hvis der er et konkret problem. Der vil være øvelser på guitaren, såvel som uden guitar. Man bør møde op i afslappet påklædning – gerne jogging tøj – da øvelserne væk fra guitaren foregår delvist på gulvet. KOM FRISK. Kurset er arrangeret af Dansk Guitar Selskab. Se DGS hjemmeside og facebook side for yderligere information.

TUR TIL USA. D. 16.9 tager jeg til Nashville for at skrive nye sange til og med kolleger. Herefter går turen til San Francisco, hvor jeg bl.a. skal møde den amerikanske forfatter, Ginny Anderson, hvis bog “Circling San Francisco Bay” har været inspiration til de 22 nye sange, jeg har skrevet, og som jeg håber vil blive til en ny CD omkring næste efterår. I mellem tiden vil der udkomme et par singler fra den kommende CD. Meget mere om dette spændende projekt, når jeg er tilbage i Danmark igen. Denne tur er støttet af Danske Populær Autorer. Tusinde tak for det <3

___________________________________________________

Kære venner

Så er der en lille ny video fra guitaren.dk, der var på besøg forleden dag. Se den her.

 http://www.guitaren.dk/artikel.asp?id=2466

Kærlig hilsen

Maria Elizabeth

————————————–

Kære venner –

Jeg er i øjeblikket fordybet i at skrive nye sange. Det er en spændende proces med helt nyt materiale, og tekst samarbejde med en forfatter. Jeg glæder mig til at fortælle mere om dette snart. I mellem tiden minder jeg om, at næste koncert er på Sevel Kro d. 8 maj. Se under “koncerter” her på siden. Håber vi ses derude.

Kærlig hilsen

Maria Elizabeth

I am grateful and very happy to learn from my recent Royalty Statement, that the songs from the albums “Like a Feather” and “Se med hjertet” are being downloaded and streamed in Germany, Norway, Sweden, Austria, France, USA and Denmark. It is absolute wonderful to see that the music is coming out. Thank you so much.

Kære alle – tak for jeres downloads og streaming af mine sange. Det varmer, at musikken kommer ud. Husk at se opdateringer af koncerter under “koncerter”. Kh Maria Elizabeth

Kære alle! Så er der foreløbige koncertdatoer for 2014. Vi ses!

Torsdag, d. 3. april kl. 19.30, Sønderby kirke

Torsdag, d. 8. maj, kl. 19.30, Sevel kro

Fredag, d. 9. maj, kl. 14.00, Kor dag med Ejsing koret, instruktion af “Den Jydske Sjæl”. Lukket arrangement.

Onsdag, d. 28. maj kl. 19.00, Jebjerg kirke

Mandag, d. 10. november kl. 19.00, Frederikshavn Bibliotek – LYSKONCERT

Torsdag, d. 13. november kl. 19.30, Sct. Michaelis kirke, Fredericia – LYSKONCERT

Torsdag, d. 20. november kl. 19.00, Fredericia bibliotek – café koncert med servering af rødvin

ooOOoo

Kære alle – 2014 er godt i gang, og jeg glæder mig til at komme af sted og spille nogle af sangene fra “Se med hjertet” og “Like a Feather”. Mere om dette snart.

Jeg besøgte for nylig Radio Aadalen. Hvis I har lyst til at høre den hyggelige udsendelse med snak og sange, er I meget velkomne til at se www.radio-aadalen.dk hvor den skulle være at finde.

Kærlig hilsen

Maria Elizabeth

Kære venner – Endnu engang tak for stemmerne til “Den Jydske Sjæl” og “Når julesneen falder hvid” som i denne uge er henholdsvis nr. 1 og nr. 4 på Chartbase dansktopz 20 hitliste. Jeg er virkelig glad for jeres støtte til sangene.

Jeg kan nu også fortælle, at koncerten på TV DK4 bliver sendt d. 29. december kl. 19.00. Håber I har lyst at kikke med til denne live koncert indspillet på Girafffen. Medvirkende er desuden Michael Graubæk, violin og banjo, samt Boe Larsen, flygel.

Kære venner – Tusinde tak for alle jeres stemmer til “Den Jydske Sjæl”. Den ligger nu på 9. uge på Chartbase dansktopz 20 hitliste, og stadig på 1. pladsen. Det gør mig rigtig, rigtig glad, at I kan bruge sangen. Det er hele glæden ved at skrive – at nogen kan lide det og bruge det. Tusinde tak for jeres støtte.

Kærlig hilsen, Maria Elizabeth

Kære Venner – Så er der nogle spændende nyheder igen:

D. 15. december sender Roskilde Dampradio interview og julesange af forskellige sangskrivere – her kan man bl.a. høre min samtale med stationens radiovært, Robin Cox. Udsendelsen lægges også på www.roskilde.dampradio.dk

D. 15. december er jeg i Skive i Friis Otto Boghandel, der forhandler “Se med hjertet”. Her er jeg mellem kl. 12 og 13 til en hyggelig snak om indspilningen af CDen.

De endelige datoer for den kommende koncert/interview på DK4 vil blive postet her på siden så snart jeg får dem. Udsendelsen sendes i starten af december og vil blive genudsendt på kanalen.

D. 13. december mødes jeg med Radio Aadalen ved Skjern, hvor vi i en times tid vil spille sange fra “Like a Feather” samt fra “Se med hjertet”. Det kan høres af alle der bor i midt og vest Jylland.

Jeg er rigtig glad for at så mange af jer har stemt på “Den jydske sjæl” på Chartbase. Den har ligget nr. 1 i tre uger og jeg håber, at I har lyst at stemme på den igen, så den kan holde kursen lidt endnu. http://www.chartbase.dk/hitlister/chart.php?cb_DanskTopz

Samtidig er julesinglen “Når julesneen falder hvid” hoppet ind på en 8. plads – og jeg håber selvfølgelig, at I har lyst at stemme på den også.. Man kan se den som video her på hjemmesiden (under video) eller på utube.

I morgen spiller jeg en stemningsfuld koncert i Gavnø Slotskirke kl. 15.00 – håber vi ses.

Håber I alle har det godt, og så småt er ved at komme i julestemning.

Kærlig hilsen

Maria Elizabeth

Kære venner. Så er der en ny koncert. D. 17. november kl. 17.00 spiller jeg koncert på TV kanalen DK4 på Rådmandsgade 55, Kbhn. N. Til koncerten er jeg meget glad for at kunne fortælle at også Michael Graubæk på banjo og violin, samt min producer, Boe Larsen, deltager på flygel . På denne ene dag sælges CDerne Like a Feather og Se med hjertet for kun 90 kr. Det kunne måske blive en del af en hyggelig julegave dag. Koncerten er en lyskoncert og studiet vil hovedsageligt blive lyst op af stearinlys. Man kan tilmelde sig koncerten på facebook på min timeline. Eller ved at kontakte mig via hjemmesiden. Det er først til mølle. Der er begrænsede pladser 🙂

Den Jydske Sjæl er for anden uge i træk nr. 2 på Chartbase top20. I er meget velkomne til at logge ind og stemme 🙂 Tusinde tak! http://www.chartbase.dk/hitlister/chart.php?cb_DanskTopz

 

Efterårskoncerter 2013 – solo

 Torsdag d. 10. Oktober kl. 19.30 Rosenholm Slot

Mandag d. 21. Oktober kl. 19.30 Spøttrup Borg Café – lyskoncert

Onsdag d. 30. Oktober Café Utopia, Holstebro – lyskoncert

Torsdag d. 31. Oktober kl. 19.00 Gentofte Rådhus – med Pia Boysen & Det Danske Juniorkor

Lørdag d. 23. November kl. 15.00 Fussingø Slot

Lørdag d. 30. November kl. 15.00 Gavnø Slot

NYT ALBUM UDE 30/9 2013 – SE MED HJERTET

semedhjertetcover_medium