Der er stille omkring de sociale medier fra min side lige for tiden. Det skyldes, at jeg er travlt optaget af et nyt, spændende projekt, hvor jeg skriver musik til en roman. Jeg glæder mig meget til at fortælle mere om dette. 

I mellemtiden bruges der også en del tid på at skrive ansøgninger i forbindelse med finansieringen af det nye projekt. Jeg har lige fået to anbefalinger af projektet fra kolleger i USA, der kender mine sange – og har set noderne til nogle af de nye. De er fra professor emeritus og komponist, Martin Rokeach i San Francisco og guitarist, Oren Fader i New York. Skulle en af de bestyrelsesmedlemmer, der netop nu læser én af mine ansøgninger, se denne meddelelse, er man meget velkommen til at kontakte mig direkte, og jeg ville være glad for at fremsende de nye anbefalinger. De er så nye, at de ikke kunne nå at komme med i et par af de seneste ansøgninger! 

De bedste hilsner,

Maria Elizabeth

Kære alle!

Jeg er meget glad for at kunne dele udsendelsen “Timeless Tales” fra den Californiske TVkanal, MidPen Media. Værten, Ginny Anderson, fortæller her om “Livets træ” inspireret af vikingernes livstræ Ydrasil. Hun fortæller endvidere om sin bog “Circling San Francisco Bay”, der blev inspirationen til mit album “Circle the Woods”, som udkom i 2018. Albummet havde fire singler på henholdsvist P4 og P5 og blev fulgt op af en koncerttour rundt i hele Danmark under navnet “Koncertvandringer”. Her gik publikum en vandring ledet af bl.a. biolog Rasmus Ejrnæs, før selve koncerten. Det var et projekt, der var inspireret af Ginny Andersons vandreture med klienter i bjergene omkring San Francisco. Her oplever folk en ny nærhed med naturen. Jeg er meget taknemmelig over, at jeg blev inviteret til at synge et par sange fra “Circle the Woods” på udsendelsen “Timesless Tales”. I er velkomne til at kikke med her!

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

 

 

Kære alle

Lørdag d. 14. december kl. 16.00 kan man høre mine Vintersange og Julesalmer på Frederikshavns bibliotek sammen med et par traditionelle julesalmer m.m……

Håber vi ses. 🙂

 

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

 

Vi glæder os! Håber vi ses d. 7. december  kl. 14.00, hvor man bl.a. kan høre mine vintersange og julesalmer. Kærlig hilsen, Maria Elizabeth

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, nærbillede

 

Kære alle

Glæder mig til julekoncerten ”Med Jul i hjertet” i Helsingør Teater i Den gamle by i Århus, hvor mine ”Vintersange og Julesalmer” (forlaget Dansk Sang) synges af englekoret fra Fredens kirke under ledelse af Anne Lise Quorning. Glæder mig til at synge med dem! Skuespillerinden, Lene Maimu, der bl.a. er kendt for sin rolle som den karismatiske og smukke borgmesterfrue i den skønne DR Julekalender, ”Jul i Gammelby”, vil bl.a. læse op fra Peters Jul og glæder sig til at fejre, at julekalenderen i år har fyrre års jubilæum. Det er den 7. december 14.00. Håber vi ses.

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

 

 

Kære alle

Er lidt stille her på siden i øjeblikket, da jeg har travlt med at skrive nyt! Glæder mig til at fortælle mere.

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

 

Kære alle

Den 28. juni spiller jeg en sommerkoncert med sangene fra Circle the Woods i Lyngby kirke. Jeg glæder mig til at se jer. Mere information på vej her på siden og på facebook.

https://www.facebook.com/mariaelizabeth.hersing

https://www.facebook.com/MariaElizabethHersing.music/?modal=suggested_action

Kærlig hilsen,

Maria Elizabeth

 

Kære alle

Rigtig Godt nytår!

Hvis man er i nærheden af eller på Fyn, er man velkommen til at høre den spændende koncert i Vor Frue kirke i Assens d. 2. februar. Koncerten er et resultat af et godt samarbejde med organist, Finn Pedersen, der bl.a. er anerkendt for sit meget dygtige drengekor. Finn har arrangeret nogle af mine nye Vintersange for kor. Ved koncerten medvirker også bassist, Jesper Thorn. Der vil desuden være sange fra “Circle the Woods” og temaet for koncerten er Kyndelmisse. Vi har derfor forsøgt at skabe en koncert, der veksler mellem lys og skygge.

Det særlige ved det nordiske klima, er den konstante vekslen mellem lys og skygge; en betingelse for liv på vore egne, der påvirker mennesker som dyr. Som reflekterende skabninger bringer disse betingelser vi mennesker tættere på lyset og skyggen i – og ikke blot omkring – os, og vi fejrer lysets sejr over mørket i den sidste vintermåned ved Kyndelmissen. Det har været tanken bag koncerten og mit samarbejde med Finn Pedersen at skabe en koncert, der fejrer lyset.

Jeg håber, vi ses!

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Kære alle

Jeg er lige kommet hjem fra en dejlig tur til Californien, hvor jeg var heldig at være inviteret til at medvirke på den Californiske TV kanal Mid Pen Media, der skulle lave et indslag med Virginia Anderson. Det var netop Virginias bog “Circling San Francisco Bay”, der var inspirationen til mit album “Circle the Woods”, så det var en oplevelse at få mulighed for at medvirke og synge en sang fra pladen. Turen blev muliggjort af foreningen Danske Populær Autorer. Tusinde tak til DPA for at støtte dette!

Næste måned er allerede december og Julen begynder så småt at være i syne i horisonten. Man er velkommen til at kikke på min koncertkalender for månedens julekoncerter!

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Kære alle

Jyllandsposten har skrevet en meget fin artikel om Koncertvandringerne. Den kan ses i Jyllandsposten fra d. 8.10. hvor også biolog, Rasmus Ejrnæs udtaler sig om det at sanse naturen på en anderledes måde. Man kan læse artiklen her:

https://jyllands-posten.dk/protected/premium/kultur/ECE10860341/helt-ned-i-gear-sanger-holder-koncerter-i-skovens-dybe-stille-ro

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Den nye anmeldelse af “Circle the Woods” fra BTs Henning Høeg, der giver albummet fire stjerner, slutter: “Således er ‘Circle the Woods’ på én gang et nænsomt portræt af menneskesjælen og en samling lægende popsange, der bare gør livet en lille smule dejligere.”

Jeg er meget taknemmelig for den fine anmeldelse: Tusinde tak til Henning Høeg.

Man kan læse anmeldelsen i sin fulde længde under “presse” og “anmeldelser” på denne side.

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Tusinde tak til musikanmelder for Gaffa, Ivan Rod, for en flot anmeldelse af “Circle the Woods”. Ivan Rod giver albummet fire stjerner og skriver bl.a: “Både de to ballader (Love a Thousand Years & The Wanderer/ME) – og i øvrigt de andre sange, materialet som helhed, formidlingen som sådan – fremstår som skabt ud af modenhed, autenticitet og optagethed af det enkle. Sangene og musikken er gribende, dybe og kredser om fænomener som kærlighed, etik – og netop spiritualitet. De søger ikke hovedsporet, men er alligevel let tilgængelige. **** / Eget selskab/Gateway Music / 50 min.”

Læs hele anmeldelsen under “presse” og “anmeldelser” her på hjemmesiden.

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Kære alle

Så er “Circle the Woods” udkommet!

Hvis man har lyst til at lytte til sidste uges indslag fra P4, hvor vi talte om det nye album og Koncertvandringerne, kan man kopiere følgende link til google. Indslaget begynder på minuttallet 01.07.57.
https://www.dr.dk/radio/p4kbh/p4kbh-eftermiddag/p4-eftermiddag-2018-08-24-16-03-7/#!01:11:11

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Kære alle! Så er der kun tre dage til udgivelsen af mit nye album, Circle the Woods!

Der er opdaterede billeder, nye videoer, koncerter samt link til download af “Circle the Woods”. Hvis du ønsker at bestille en fysisk kopi, kan man skrive til emailadressen her på hjemmesiden. Se også under “ny CD” for oplysninger om albummet – hvem har medvirket, hvor er det indspillet etc.

Tak til alle, der følger med på Koncertvandringer i Jylland, på Fyn og på Sjælland. Jeg glæder mig til at møde jer!

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Kære alle

I fredags var jeg på P4 for at tale med dem om Koncertvandringerne og det nye album, der udkommer om kun fire dage, d. 31. august. Hvis man ikke hørte indslaget, kan det lyttes til på dette link. 🙂

https://www.dr.dk/radio/p4kbh/p4kbh-eftermiddag/p4-eftermiddag-2018-08-24-16-03-7/#!01:11:11

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

OBS: Så er der nye detaljer om Koncertvandringer under “Koncerter”. Se al information vedr. mødested, vandringstider og koncerttider!

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Kære alle!

Mange tak til dem, der møder op til Koncertvandringer i tiden!

Vi har lige spillet på Jenle ved Skive og haft en rigtig hyggelig aften i Jeppe Aakjærs lade med sange fra mit kommende album, bladet med de uopslidelige sange, som Jeppe Aakjær skrev og som Carl Nielsen satte melodi til. I går aftes spillede vi ved Tjele Gods nær Viborg. Det var virkelig flot at se over 60 vandrere, ledet af Anette Stenov, fra Dansk Vandrelaug, der gik ind over det smukke terræn ved Tjele med bakker og skov i aftenlys, og dejligt at spille for et fuldt hus lidt senere på aftenen. Vi glæder os til koncerten i Vallø Slots park i morgen kl. 15.30, hvor der allerede kl. 14.00 starter en vandring, der her er ledet af den urtekyndige, Merethe Svahn.

Det er også dejligt, at Koncertvandringsprojektet har fået en ekstra koncert torsdag d. 4. oktober i hjertet af København ved Bakkehuset, hvor Kamma Rahbek åbnede sit hjem for Guldalderens digtere og forfattere. Rundt om hendes hus, ligger stadig den stemningsfulde have, hvor man før koncerten opfordres til at vandre en aftentur inden koncerten i Bakkehusets stuer. Se alle koncerter her på hjemmesiden under “Koncerter”.

Det er Jakob Wredstrøm, der akkompagnerer mig på guitar og vokal. Han står desuden for teknikken, der bl.a. består i at styre de stemningsfulde lydfiler, der er produceret i samarbejde med Henrik Balling, og som giver en ekstra stemning til koncerterne.

Endelig er der to nye videoer – se “The Wanderer” og “Love a Thousand Years” på you tube.
The Wanderer: https://www.youtube.com/watch?v=jFKa8zLIc4M
Love a Thousand Years: https://www.youtube.com/watch?v=NbHkICHYOQo

Håber vi ses derude.

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Kære alle!
Så er der udkommet to singler fra mit kommende album. Den første single, “The Wanderer” kan ses på you tube som video og findes også her på siden under “videoer”. Den anden ny single “Love a Thousand Years” kan i dag høres på P4 mellem kl. 13 og 14! Stor tak til P4. Begge singler er skrevet, indspillet og produceret i samarbejde med producer og sangskriver, Henrik Balling, der også er kendt for sit samarbejde med Peter Sommer og Marie Key og ikke mindst som manden bag bandet “Gangway”.

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Kære alle

Se alle kommende koncerter til projektet Koncertvandringer, der er lige på trapperne 🙂

Kærlig hilsen,¨
Maria Elizabeth

Kære alle
Jeg er meget taknemmelig for, at Statens Kunstfond har valgt at støtte projektet ”Koncertvandringer”. ? Projektet er inspireret af mit kommende album, der udkommer til august. Albummet, der tager udgangspunkt i Virginia Andersons bog ”Circling San Francisco”, omhandler vandrere, der fortæller historier om deres liv og spejler sig i naturens billeder og symboler. Koncertvandringer starter i Roskilde d. 9. juni, akkompagneret af Jakob Gusevik Wredstrømpå guitar og vokal, samt lydfiler produceret af undertegnede og Henrik Balling. Kom med på Vandringen, der er ledet af Dansk Vandrelaug efterfulgt af koncert i naturhytten, Herrefogedsvej 25, kl. 14.00.

Der er hele to vandringer at vælge imellem forud for koncerten:
1. tur: Hedeland, Tune start kl.11.00 ved Tune kirke ved bus stop 600S.

6 km forbi vin terrasserne til Naturhytten hvor der er mad til 50 kr for medlemmer af dansk vandrelaug.

2 tur: Hedehusene station kl. 10.00 med vandring til naturhytten ca. 12 km. Pris 50kr og ½ pris for børn
medlemmer af Dansk Vandrelaug . der er tilmelding til keldsmed@hotmail.com

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Kære alle!

Der blev igår taget billeder til mit kommende album, som udkommer i august. Det var den legendariske musikfotograf, Gorm Valentin, der stod bag kameraet. Gorm tog for en del år siden også billederne til mine guitarbøger, Grib Guitaren 1 & 2, så det var en rigtig fin oplevelse at have en foto session med ham igen.
Billederne blev taget en grå og diset morgen omkring Vallø Stifts skove. Der var helt vindstille, så det kunne ikke have været bedre forhold at arbejde under. Jeg glæder mig til at bruge dem på det nye album.

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Kære alle
Jeg glæder mig til at sende mine nye sange ud! Der kommer snart flere nyheder om dette projekt!
Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

Kære alle

En stor tak til de mange, der har lyttet til “Når julesneen falder hvid” på facebook i december. Det er det dygtige Junior pigekor fra Jægersborg kirke under ledelse af kantor, Pia Boysen, der synger med på videoen.

I øjeblikket forbereder vi julekoncerter med sangene fra nodeudgivelsen “Vintersange og Julesalmer”, som forlaget Dansk Sang udgav i november 2017 i forbindelse med Bogmessen i Bellacenteret.

Der er et også nyt album på vej, med helt nye sange. Jeg vender snart tilbage med nyheder om det!

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

_________________________________________________________________________________________________________________

Kære alle

Rigtig Glædelig Jul. Tak fordi I kikker med på utube videoen til “Når julesneen falder hvid”.

Husk, at sangen kan findes i den nye nodeudgivelse fra Dansk Sang “Vintersange og Julesalmer”.

Der er nyt materiale på vej i det nye år….

Kærlig hilsen,
Maria Elizabeth

—————————————————————————————————

Kære alle

Så er den nye nodebog “Vintersange og Julesalmer” kommet ind ad døren! Mange tak til forlaget Dansk Sang for at gribe projektet. Vi glæder os til den officielle udgivelse på bogmessen i Bellacenteret d. 10 – 12 november.

Den 10.11 kan man høre et par sange fra bogen, og dagen efter d. 11.11. et lidt længere forløb, hvor jeg synger flere sange fra bogen – og generelt nogle af mine ting.

Bogen er smukt illustreret af tegner, Pernille Hinderup Jensen. Gode råd er modtaget fra kantor, Pia Boysen, Mikael Højris og godt samarbejde har der desuden været med Dansk Sangs Erik Hagner og Henrik Flagstad omkring korrekturlæsning. Tre nye salmer er skrevet i samarbejde med Sys Bjerre.

Bogen indeholder noder, tekster og becifringer, og egner sig til kor, skoler – og i det hele taget til hvem, der måtte have lyst at synge nye vinter- og julesange. <3 Kærlig hilsen, Maria Elizabeth